Tuesday, August 27, 2013

++soundwave 2014

....sounds like a should do list!!!
http://soundwavefestival.com/
i know the fact that im old and still wanting to be part of a music festival sounds immature..*
tapi, bole tak this, sekali exception nih?

from the list announced, frankly aku sgt buta music & tatau sgt kottt,
but, these are my wishlist (lagu depa wajib dendangkan plis)
(cam contohnye kene pilih nak duduk kt tent mane kan)
-ofkos nak greenday! (nak 2 jam plis!!)
-A7X!-of course dear god!!! (lagu lain2 nak, tp yg tu nak wajib plis)
-STP! with chester lak tuh!! (ni pon same mcm a7x, nyanyi lah apepe tp nak plush pliss)
-AFI! (terus bukak balik lagu lame!!! celluloid dream! girls not grey!)
-korn! (lagu staple lompat sorang2 sampai keluar kentut.. word up!)
-finch!!!! (letters to you!!:(((( mmg nangih kalo dpt nih. tahap nangih pelok org sekeliling x kesah sape)
-ill nino-with you!!
-bowling for soup!! (girl all the bad boys want)

yg lelain acik tak konaaa.. (nampak nau kg nyer kan)

apart from those listed, yg nih acik akan tertanye2 kot la boleh dtg kan.
1. blur (ade lagi ke grup nih)
2. nak silverchair plisssss, diorg kan aussie, apsal x masuk plisss..
3. savage garden (haha boiband giler, tp x kire nak jugak, eh, tp, mcm x sesuai kot utk swave)
4. 3rd eye blind. mane 3rd eye blind? bukan lastyear ade keeee?
5. 311 !!!!!
6. sum41!!!
7. new found glory (dressed to kil!!) (dulu mcm ade nfg)
8. yellowcard!!
9. blink182 weh! plis la bring blink182 wehhh.. nak travis barkerrrr plisss.
10.weezer! FWF. f pertame terbalik. haha. (iukwim)
11. the strokes!! the get up kids!!
12.band2 staple aku, coldplay & lifehouse & travis (-tp ni mcm set2 org tua skek, mcm x sesuai dok kt soundwave ni)

okla bodoh giler kot kalo nak list kan. byk kotttt, nanti org kate kecohhh.

*people my age, (malay), and bertudung, patutnye dah kene pikir gi umrah whatnot kotttt.
doesnot apply to non-muslim. langsung.

Sunday, August 25, 2013

Tweet from High School Problems (@ComedyOrTruth)

High School Problems (@ComedyOrTruth)
Things that make me happy:
- You.
- Lazy weekends.
- Certain People.
- Food.
- Music.
- Cute texts.
- Concert tickets.
- Summer.
- You.

Download the official Twitter app here


Sent from my iPhone

++lazyness

aku sampai tahap biar tayah tukar kete tp ade driver.
mcm tu sekali tahap kepemalasan aku


Thursday, August 22, 2013

++the one with suku negeri

olih kerana irina suh aku update blog setiap sejam, daku pon ikot lah seruan nya ituh...
(hahahaha. tayah nak alasan2 kalo ko mmg tgh xde keje kan.)

kali ni aku terpanggil nak ckp psl suku kaum di negeri aku.

selain daripada tidak boleh mewariskan harta pusaka,
(read: tanah pusaka turun temurun dan harta pusaka ya,
bukan harta sepencarian ya.
ko kalo kaye raye & kalo ko kawen dgn gadis n9, tidak lah harta ko jatuh ke tgn gadis itu ok sbb ko punye harta tu bukan harta pusako kitorg, jgn nak kecoh sgt)
anak2 negeri juga tidaklah boleh berkahwen sesame suku.

saintifiknye, satu suku ini (kite follow suku belah mak, bukan belah ayah), kalo kite kawen se-suku, genetikally akan bercanggah yg boleh mendatangkan kesan2 sampingan dari segi kesihatan mahupon keberangsangan gitu kononnyelah,
acik pon kureng ingatlah kajian saintifik ni, tp, acik mmg tak minat pon kaum sesuku acik kan.
acik kan minat dgn kaum2 peribumi. hehehe..

ok, so arituh acik donga donga lah lagu budak rembau tu.
yg nyanyi lagu rembau most wanted yaw tuh,
dan yg ni merefer ke lagu duit den botingkek tingkek tuh lak,
salah satu ayat dlm lirik dia ade sebut begini:

Koba'an kek seluruh kampung
Duit korteh nk dilambung
Kayo bona laie sombong
Keto kek umah bersusun
Itu gayo payo kumbuh
Jadi menantu memang untung
Tak payah nk bukak warung
Duit tak abih bersambung-sambung

wahhhhhhh. "itu gaya paya kumbuh, jadi menantu mmg untung"
wahhhhhhhhhhhhh.
itu suku acik tuh. wahhhhh..

*pegang kipas tangan dan pakai sunglass*

ko jgn main2 ok. duit tak abis bersambung2 kau!

satu:
duit tak abis besambung tekau! mano x abis nye tah aku pon x paham,
duit aku manjang abisssssss je... mak aku ni paya kumnuh murtad ke hape??? nampak nau menipunyooooo...
dua:
maknanya budak rembau tu se suku dgn aku...
alaa, x dapek acik nak masukkan dlm list calon suami. hahahhahahahha
tiga:
kalo family mak aku x jahanam, mungkinla boleh jadi kaya duit menimbun2 kot.
paklang aku tokey gotah sekerap. alhamdulillah masih tokey dan sihat.
paktam aku tokey kodai runcit. dan dulu tokey snooker (tp dah kono rush kek polis)
(dan paktam dah meninggal diumur yg agak muda, diatas penyakit misteri yg aku rase mcm buatan org (biasele org dengki sbb kaya), wallahualam)
pak ndak aku tokey petai. mmg keje dia gi masuk hutan carik petai dan jual kpd peruncit2 dan pemasar2.
(tp dah meninggal gak, 44 hari selepas paktam meninggal, dan diatas penyakit misteri juga, yg aku rase pon mcm buatan org juga)
pakchek aku tokey tembikai. yg ni skrg mcm ade penyakit yg aku tatau lah nak kate cemane, tp bekas tokey lah kan.
maksu aku tokey bahulu. ade kedai kat basten pil4h, bahulu maksu namenye..
makngah aku tokey baju (tukang jahit sebenanye ahahahaha tanak kalah kan, nak gak sebut tokey kan)
maktih aku x keje apepe.
mak aku pon x keje apepe, prolly sbb dari kecik dia x duduk dgn nenek aku, dia duduk under makcik dia. sbb makcik dia xde anak perempuan..


so basically, family mak ialah dlm bisnes-culture.
dulu aku ingat sbb nenek aku ni anak cina (moyang aku cina), that's why lah sume adek badek mak suke bisnes bisnes nih.
tp, bile dah dgr lagu waris ni, aku rase mcm hnm, adakah sbb suku dia? suke carik duit?

currently listening to:waris - duit den botingkek2
currently feeling:malassssss
i wanna be:a supermodel

++W.A.R.I.S - Chantek (Cover)

i just gotta know thaat waris is actually currently studying civil engineering at uniten.
kakak sebelah tanye: "apsal? nak masukkan dlm list ke?"
ahahahhahahahhahahahhahaha

++view from iphone

Lerrrr rupa rupa nya xboleh bukak this blog from iphone.. I cannot zoom out. Apa salll niii

Sent from my iPhone

Wednesday, August 21, 2013

++the one with the conjuring and the after effects

kalau dlm bahasa melayu mudahnye, inilah yg dinamakan gatai pungkoq!
i know i had zero tolerance towards cerite hantu, malay ke english ke, even hantu tamil pon aku serem.
especially when living alone. seram dia beganda puaka.
tp, sbb gatal, semuanya jadi bodoh. mcm aku.

and, ofkos i knew i had problems coping sleeping disorder during paranormal activity post-watched-syndrom tuh,
especially when after the movie, a friend who always experienced hysteria during study (the one who possessed by the demon), told us that she experienced mostly the exact same thing like what'd been captured tuh, lagila meremang2 bulu roma kan!

but, we went to watch the conjuring juga. alasannya, again, gatal pungkoq.

setat setat (at start) pon aku dah menjerit takot pegang lengan kuat2.
jilaka sungguh! patung annanana (takot doh nak sebut name dia) tu apsalla seram sgt wajahnye kan..
i peek thru the fingers all the time, asal tibe saat pasti je, aku dah siap siap tinjau celah jari dimuka dah.
yg lelaki disebelah pon same! dia punye tutop mate, tutop kejam mate rapat2 teruih xde tinjau2 nye. tp, demit aku tenampak nampak gak la hantu tu. yg paling aku ingat yg dia ade atas lemari tuh!!!

malam itu, i cant sleep at all. rase mcm ade org tgk la, rase ade bende atas lemari la, rase itu rase ini. pasang lampu tuh tido! siap pasang ayat quran mp3 thru laptop, pon xboleh tido.
esoknye bantai tido dari kol 9pagi sampai 6petang kot.
ofkos ade bangun few times.

malam esoknye pon xboleh tido.
around 3am,  elok cantik je satu flat blackout.
its ok to blackout once a while, tp perluke at 3am???
panas tu satu, laptop automatically senyap because my speaker attached to laptop is an attached-speaker (iykwim).
so ayat quran automatically stop kau!

bepeloh sbb panas + bepeloh sbb takot!!!

* in most horror english movies, activity hantu normally start at 3am.

currently listening to:hotfm online
currently feeling:sad :(
i wanna be:a supermodel

+the one with seluar ketat

today's (or maybe since dulukala, i dunno) style of baby wearing legging is an 'in' thing kan?

so, during raya hols, i overheard my mom playing with her grandchild. (read: meng-agah the baby)

mom: zaaaa raaaaa.. zaaaa raaaa...
zara: uwek uwek uwek
mom: zaaa raaa.. bucuk bucuk muah muah
zara: uwek uwek uwek
mom: zaa raaa.. makwan x main2 dengan dia ya.. alala bucuk2 makwan
zara: uwek uwek uwek
mom: zaaa raaa.. lalala... apala mama dia.. pakaikan dia slua ketat2 ni.. yaaa.. zaaa raaa.. sluar ketat2 mcm auntie-ngah laaaaaa... zaaa raaa...

(seluar zara ketat mcm auntie-ngah dia selalu pakai)

kurang asammmmmmmmmmmmmmm mak aku ni.
ahahhahahahhahaha

currently listening to:mr brightside
currently feeling:laparrrrrrrr
i wanna be:a supermodel

Tuesday, August 20, 2013

++the one who is bimbo in swimming

it is offical that i took a swimming class nearby
(not alone, with br & bk (bukan nama sebenar)(not sure why i hide their names but i felt like hiding it)).
so when i first called the teacher, i told him that we want a male instructor.
yesterday, during our first class, yes we got the male one, but he didnot 'layan' us much, prolly because we are not hot enuff (tp comel ok, kami comel ok!)
and at the end of the class he told us that they had trouble organizing class schedules because most female students wanted a female instructor, and many of the male students PON wanted a female instructor to teach them.

we, on the other hand, wanted a male instructor.

kitorg gelak gilosssss.

ahahahahhahahahaha, still tegelak mengenangkan ke-bimbo-an kami.

ohwell, kurang kasih sayang kan. whatever pumps up the adrenaline.

currently listening to:lmfao-sexy and i knew it
currently feeling:
i wanna be:

Monday, August 19, 2013

Tweet from Nadia Nazir (@Nadia_Nazir)

Nadia Nazir (@Nadia_Nazir)
Don't call yourself opinionated if all your "opinions" are just mean things you have to say about others

Download the official Twitter app here


Sent from my iPhone

Friday, August 16, 2013

Beautiful


++the one with Aidilfitri 2013

ive been wondering actually, adeke org tgk lg blog ni (lagi) hehehe.
but then ade juga kekwn rapat yg tanya2 dan jengah2 nampaknye..
heehehehe i love u guys.. *gay sokmo kan*...
and ofcourse musuh2 yg suke nak selidik whats me being up to..
semuge mereka tidak apa2kan aku sudahlah. aku happy, kau happy, itu sahaja pentingnya.
amin.

tahun ni, i was (still am), extra happy for the eid,
one, for sure because i had a new niece..
mungkin tidak comel dimate anda semua, but, for me she is sooooooo cuteeeeeeeee
i love herrrrrrrr, pada mata aku she's the most adorable baby i've ever had
(aku penah ade baby ke kekdahnye kan?)..
geramnye, dan rindunye kat dia, allah sahaja yg tahu.
infact, i havent stop replaying her recorded videos until now... (nasebeklah aku ni jenis suke record2 bagai kan. gamba toksah ckpla kan)

and i love my nephew too. he's cute but abit suke membebel.
each time blk kg, he always opted to sleep in my mom's bedroom instead with his own mom.
bukan atas katil masalahnye, dia suke tido atas tilam atas lantai, plus mom's room got aircond kan.
and then, dia suke if he slept in between his makwan (my mom, his granma) & atuk (my dad, his granpa).

so one nite, i couldnt sleep.
dah tua2 ni aku makin takot tido sorg, apehal tah
(mom said dulu aku berani je tido sorg dlm my room with windows open)
(tp, skrg tidak lagi! ni semua sejak tgk paranormal activity 4years ago!!)
mcm biase if i am scared, i'll pull all my pillows (biliv me i had like 5 pillows each time) and my blanket to mom's room..
so on this nite, i decided to pull to mom's room again...
kebetulan dad dah tertido dulu ateh katil, so tilam kat lantai ade my nephew & my mom only, i got dad's space down there to myself. my nephew tgh tgk oggy the cockroaches.
tp dia x puashati i slept there.
'apsal auntiengah tido sini? ni tempat atuk. auntiengah pegila tido bilik auntiengah'
sakitnye hati aku!
'i told him, biarla auntiengah tido sini, atuk bukan tido bwh ni, atuk kan tido atas katil...' 
pastu dia tak pueh hati lalu mengejut makwan dia.
'makwan, auntiengah tido tempat atuk, makwan suruhla auntiengah tido bilik dia'
my mom dahla tgh mamai kan, she told him to let me be.
dia x puas hati lagi nih dia pi kejot atuk dia lak.
atuk, bangunla tido sini.
atuk buat dek je tido krohkrohkroh...
so dia dpt idea, his atuk wont tido atas katil if the aircond is on, sbb katil tepi aircond and sejuk giler.
so he asked atuk to switch on the aircond.
'atuk pasang aircond, aq1d panas la'
amboiiiiiii, kurang asammmmmmmm betollll dia ni.
padahal malam tu dah sejuk dah, x panas langsung ok.
pastu atuk dia ckp sejukla, tayahla..
dia x puas hati dan gaduh2 lagi dgn aku, sampai akhirnye dia tido tertonggeng mcm oggy the cockroaches tuha.
hehehe, yela aku xdela sakit hati mcm cara aku sakit hati dgn musuh2 aku kan. tp, gerammmmm tau.
but he's cute nevertheless.

itu sahaja cerite pergaduhan kami. aku mmg suke nyakat my nephew ni sbb dia kuat membebel, suke dgr dia pokpekpokpek tuh... geram.

onether thing is, i was happy because ade org ckp dah kurus sikit, which is not kurus pon but maybe baju tahun ni ikot badan kot. baju lastyear besar gedabak boleh muat lagi 2org anak sedare kot!

baiklah, as usual, proses penempekkan gamba2. sajeje nak meriak..

ni malam raye itu...





ni my air soda herbs i made on 1st raye..












pergi kerumah sedare mare pule... 

dirumah maksu..


malamnye sambung main bunge api lagi...

diorg ni cuba bina perkataan yg sampai skrg aku pon tatau apo bondo tah.. sbbnye x sempat nak nyalakan semua bungeapi, ade yg dah tepadam ahahahhahahahaha


buat bentuk love pon alala x sempat nak nyalakan semua...







ni aku nak buat name aku sebenanye, tp terkeluar lak name boipren. boipren katenyer! hahahhahahah



2nd day raye..



3rd raye...


4th raye...


currently listening to:the killers-read my mind
currently feeling:kenyanggggggg
i wanna be:kurussssssssss

Monday, August 5, 2013

++Ada untukmu

kepada kawan2 rapat mahupon tak rapat
kepada musuh2 yg saye benci mahupon yg membenci saye
yang saye pernah termengumpat atau tercaci atau terkejikan
atau yang pernah saye terkecilkan hatinya
atau yang pernah saye lukai
atau sakiti
secara sengaja mahupon tak sengaja
kepada lelaki2 (atau satu lelaki sahaja) yg saye terlebih cintakan dan sayangkan
yg mungkin ter-rimas-kan atau ter-annoyed-kan
atau lelaki2 yg saye terlebih pandang dari dekat mahupon jauh..
atau lelaki2 yg saye pernah tolak cintanya
atau lelaki yg pernah saye mula2 layan tp tiba2 saye hilang dan lenyap dan tidak reply apapa
atau lelaki2 yg saye tertunjukkan lebih dari sepatutnya sehingga anda turut berdosa melihatnya
atau yg pernah saya terlanjurkan sentuhannya
kepada stalkers mahupon yg terdtg ke sini tanpa mahu
kepada yg suka mahupon yg bencci saye
ikhlas sungguh dari sudut hati saye yg berbadan besar tp hati hanya satu dan kecil2 bola api sahaja
saye susun semua 10jari tangan dan kaki saye
ampon dan maaf zahir batin.
ampon kan saye, maafkan saye, halalkan makan minum saye,
dan salam aidilfitri.

siapa tahu ini yg terakhir.
sebagai saye yg begini.

terimalah lagu yg bukan dendangan saye ini...
'ada untukmu' covered by my favourite strummer in utube, en cumi..