Thursday, July 31, 2008

++237 the one with karma stories

karma.
hidup kite ni mcm roda, as most people always always said.
kdgkale kite kat atas, kdgkale kite kat bawah. korang suke duduk atas ke duduk bawah ek?
so, mcm bile kite kat atas, we tend to do everything towards our lust, tanak pikir kesan2 dia, kesan towards our own self, or towards people around it. around the things that we did lah. bile kite dah kat bwh, baru semua mende kite pikir, kite amek tau, kite kesan, kite rasa, kite tegah, kite rujuk, kite dengar, kite selam, kite felt the drift.

contohnye dulu aku kurus.
i didnt notice how many heart had i broke around that time by always saying perkara2 membangga diri seperti:
'ala, makan je lah, aku makan banyak je, takde gemokpon'
or 'ala, takde exercise pon, buat ape ko susah2 exercise ni, aku takde pon nak exercise, malas lah aku'
or 'ko ni pe hal nak skip2 makan malam ni, aku ni makan banyak gile ok, takde pon risau2'
or 'kecoh ah ko ni nak diet2, makan jer, kalo nak gemok tu, gemok jugak'
or.. byk lagi.
yes that time, aku mmg piranha gile babi. makan byk gile, tapi tak gemok.
tatau apsal.
skrg, makan lebih sikit je, naik 5kg. sikit lagi nak jadik adibahnor. no offence adibah. peace :-h.
and it really pissed me off when people yg kurus yg susah gemok cakap perkare2 seperti diatas. about tapayah diet lah, about bangge dia makan banyak lah, about dia hairan apsal aku nak diet lah. about how she/he salu makan tengah2 malam, dan tak pikir pon pasalgemoklah. wateva.
ko bodoh ko tau tak? bodoh bodoh bodoh. buwek.

ok, emo aku menyirap tetibe.

itu baru satu contoh.

2nd contoh, psl lelaki.
dulu, aku takde bf. ade pon mcm takde. aku takesah, ko nak mampos ke ko nak ade penyakit ketuat kat kotey ke. semua aku takesah. i live a very self-centered life, that time.
so, bile ade kwn2, or ade news about a girl nak minom detol sbb bf dia tinggalkan dia, or ppan yg sanggup nangis airmata darah, or ppan yg go drug-ging juz because of one tiny punai, or girls who tibe2 drpd bersopan giler pakai tudung atlis, bertukar menjadik minah clubbing yg seksi mcm azza-elite, i'll go scream: yek elleh psl lelaki sorang pon ko nak jadik mcm tu apsal???
or, yek eleh, kan byk lagi laki lain???
or, bodoh giler, bukannye takboleh hidup tanpe lelaki. aku ni boleh jeee takde laki idup je pon..
or, semua bende mementingkan diri yg tidak mahu pikir perasaan perempuan yg ditinggalkan itu.
now, that i am madly in love with this so-called 'kumbang bukan sekumtum' people, the less i want to hear is people who tend to say "ala ch3 pah, kan ade ramai lagi lelaki lain, tgk mcm aku, takesah pon" wateva bla bla bla bladehella.
paling cibai ialah mcm ko nak ckp camtu, tp, ko dah kawen ke, dah betunang ke, pastu nak suh aku jgn risau sbb ade ramai lelaki, ko tau tak susah utk sa-orang perempuan itu melupakan org yg telah dia cintai mcm mencintai sebuah diri dia yg lain, not like we were in love with a car, that we can easily buy a new one, or a bedsheet, or a shampoo, or a brushteeth [ke tooth? bodoh lah english aku], or a guitar. kan?
macamane kalo aku doakan ko becerai? macamana??? macamana kalo laki ko berkotey tinggi eh bernafsu tinggi lalu mengeluarkan hajat nak berbini dua, perlukah ko dgn senangnye nak lupakan dia? takkan boleh buat kan?
pade mase itu dimanakah kata2 kau dulu yg kononnya kau boleh hidop tanpe lelaki itu? atau kononnya ko sekali petik, 10 yg dtg tau, kalo 10 yg dtg tetap tak dpt nak kasi hanya 1% kebahagian yg sama mcm yg dulu apakah ertinya kan?
sila dgr lagu "semua tak sama".
ok, this very one topic, is very very very subjective topic. kalau ko diskas, sampai esok mmg tak abis, tapi, sampai setahun pon sebenanye takkan abis.
the point is, we will nvr gonna be the one who'll be at the top all the time, kite mungkin jadi org yg mengkate2kan perkataan2 keji yg org tanak dgr, or worst, kite ialah org yg tepakse mendgr perkataan dumbass.

contoh 3 psl laki org.
ketika ko mempunyai bf kacak yg memelukmu sepanjang tarian, atau yg memegang tanganmu ketika berjalan, tibe2 ko terserempak dgn kwn ko dgn laki org, ko akan dgn cptnye melatah dan mengumpat dan mengate dan mengutuk kawan itu. ko ckp dia bodoh, nak cintai laki org, nak korek harta laki org yg kaye, desperet, taklawa sampai tepakse rembat laki org, mengikot nafsu, dan bermacam2 cacamerba.
sedangkan, suatu hari nanti, bila kau sendiri terjatuh cinta ke atas laki org lain pula, ko mula pandai pula salahkan isteri org itu yg tidak pandai menjaga suaminya, atau ko ckp ko tak sengaja terjatuh cinta, atau kau sayang sgt sampai tak sanggup memikirkan mengenai statusnya, atau kau rasa ko betul sbb ko lagi lawa drpd bininya. pada masa itu, dimana sumpahan kau terhadap kawan kau yg dulunya kononnya telah bodoh dan menggoda suami org?
mungkin hari ini aku jadi org yg kutuk2 org yg nak merampas suami org, tp, mungkin tidak lama selepas itu aku yg jadi mangsa yg mencintai laki org kan?

ok, mungkin aku kurang pengalaman di bidang contoh no.3 tersebut diatas, simpang malaikat 44, nauzubillah min zalik, takot ok. tapi, u get my drift kan kan kan?

so, what's my whole point?
lambat benar aku nak sampai ke tujuan aku.
its easy, ko jgn berlagak, yer, ko mungkin tak sedar yg ko telah berlagak.
tapi, ya kau berlagak dowh.

satu umpamanya, kalo ko dah kawen, or even better, ko dah ade anak, ko jgn lah, tolonglah jangan, pandai2 nak ckp :
"ch3pah, ko bile nak kawen?"
or "ch3pah, ko ni tanak kawen ke? kawen besss worr"
hell yes aku tau kawen bes, walopon maybe in one department ituh.
or "ch3pah ko nih tanak kawen lagi ke? kite ni makin lame bukan makin mude, kang sampai ketua tak kawen2.. kawenlah cepat, jgn tunggu lama2"
dan wateva related retarded plus stupid like frog questions.

there's always, always a turn for everyone of us, to be at top, or to be at bottom.
kite hanye merancang, tuhan yg menentukan. unless, ofcourse, kalo ko kiasu mcm khairy jamaludin.

baru tambah nih:
ade jugak yg tak paham ape aku ckp ek.
aku tak ckp yg aku tanak kawen ok, aku nak ckp yg aku nak kawen, tp, dah tuh blom ade org masok meminang, so, ko tayah nak buat assumption yg juz bekoz aku blom kawen bermaksod aku tanak kawen. ~x(
currently listening to:mocca - sebelum kau tidur
currently feeling:emo tahapehapetah
i wanna be:a supermodel

Tuesday, July 29, 2008

++236 the one with kondughi kondagho

ntahlah, i need some point of distraction.
like maybe 2-3 days away from this urban areas.
or maybe 2-3 days of swimming down the bedding area of the manhood area.
i miss someone who came to me for less than 2 hours only last saturday..
dear dear.

ok about the title now.
*kondughi = kenduri
cakap banyak pon tak guno.
esey nak tunjuk gamba kawen kazen esey yang botompek kek kampung esey kek kolopil4h.
kek ghumah uwan esey.
nyum.
motif?


ini kazen yg bertunang sehari dgn abg dia yg kawen


the cousins+gf-kpd-cousins..

maksu&paksu tgk anak2 diorg karoke...

wawa&lia, adekbadek, kazen esey




june&paksu..


currently listening to:meet uncle husen - lagu untukmu pusing 88 kali harinih
currently feeling: bursting
i wanna hack somebody's lappie.

Friday, July 25, 2008

++235 the one who biliv in mobility


last month when i decided to cut of my strimix connection and be a full-time max1s broadband customer [not my case], i didnt think much. the connection at that trying period [which was like 2-3 days je pon aku try:D] was superb. HSDPA all the time.
now that i've cutted the strimix and be this full-time max1s broadband user, awatttttnya asyik asyik connected to EDGE instead????
bengang betol lah.
sape keje max1s, tlg jage RNC muti4ra d4mansara betol2 plis!
expand the RNC if u can.

for klang valley, ade 2 org je jage 3G, aku dan gr4ce. buwahahahahahha, adekah ini salah kami kalo max1s froze all the expansion or any upgrade until the next month i think????

anyway, look what we've save into after the USB modem usage, these wires lah.
walopon we use wireless router, aku yg konservatif ni tatap suka gune wired connection, hence the many wires. :D
and another reason for choosing to cut the strimix is bacuse the broadband modem tuh, boleh dibawa kemana sahaja bah. kakkoi!







currently listening to:counting crows - long december
currently feeling:tensyen
i wanna be: rich and famos amos

Thursday, July 24, 2008

++234 the one who called for eja



ejaaaaaaaaaaaaaa
calling for ejaaaaaaaaaaaaa
ejaaaaaaaaaaaa
kalau yuh ingat, yuh pernah janji ngn ai dulu, walau apapa pon yg terjadik, walaupon umor yuh dah 88 tawun, yuh akan same2 ngn ai gi tgk avril lavigne kan kan kan???????

*tapi, skrg mcm dah hilang sparks lah kat avril, kalo coldplay ker aku teruja lah kot. ke?
currently listening to:creed one last breath
currently feeling:lapar
i wanna go to coldplay concert tp bile dia nak dtg malaysia???

Wednesday, July 23, 2008

++233 the semua tak sama

Dalam benakku lama tertanam
sejuta bayangan dirimu
Redup terasa cahaya hati
Mengingat apa yang telah engkau berikan
Waktu berjalan lambat mengiring
dalam titian takdir hidupku
Cukup sudah aku tertahan
dalam persimpangan masa silamku

Coba tuk melawan getir yang terus kukecap
Meresap ke dalam relung sukmaku
Coba tuk singkirkan aroma nafas tubuhmu
Mengalir mengisi laju darahku

Semua tak sama .. tak pernah sama
Apa yang kusentuh apa yang kukecup
Sehangat pelukmu .. selembut belaimu
Tak ada satupun yang mampu menjadi sepertimu

Apalah arti hidupku ini memapahku dalam ketiadaan
Segalanya luruh lemah tak bertumpu
Hanya bersandar pada dirimu
Ku tak bisa, sungguh tak bisa
mengganti dirimu dengan dirinya

Sampai kapan kau terus bertahan
Sampai kapan kau tetap tenggelam
Sampai kapan kau mesti terlepas
Buka mata dan hatimu relakan semua

currently listening to:padi semua tak sama
currently feeling:sakek tengkok..
kamu tidak lawa, plis lah!

++232 the one with vivo gath

suatu hari di vivo.
all ladies bersame aq1dd.











currently listening to:viva lavida
currently feeling: jiwa kacau
i want IMAC too! and iphone :-s

Tuesday, July 22, 2008

++231 the one with 21

ok, selain 'the other boleyn girls' & ofkos 'batman-the dark knight', kami juga menonton movie citer '21' dan 'gone baby gone'.
i wont touch about gone baby gone here, biase je kot citer tuh, tapi, aku suke kot citer 21 tuh.

hero dia comellllll giler, Jim sturgess, serious comel dan arghh sedap sekali duh.
dan dia english. kewlnes!!!
aku pon takkenal ntah sesape ntah dia ni, tp, ni mmg tak dirancang tau, dia jugak yg belakon dlm the other boleyn girl [serious tak rancang, aku main dlod je citer2 ni]. dia jadik adik beradik the boleyn sisters yg menangis sbb kene beromen ngn akak sendiri tuh. kesyian dia.

ok citer 21 nih.
PON based on a true story, ai laik!!! diorg tulis: fact-based story, i dunno whats the differ. i mean, maksodnye mmg wujud lah budak bijak ni kan. abaikan.
the story is about 6 MIT student [MIT ok!!, huhuhu, konfem bijak kan!], yg telah di train oleh kevin spacey [mamat dlm american beauty tuh] utk mengexpertkan diri main kad. diorg mcm ade sebuah counting yg mcm cilaker aku tak paham cemane,i wish i cld learn, tapi, after that, diorg 6 org budak remaja MIT ni telah pergi mengkayakan diri dgn bejudi kat Las Vegas. they took away millions ok from the casino.
kevin spacey ni dulu pon penah menjadi one of them, tp, dia dah penah kantoi, tu psl dia ajar bebudak ni plak sbb dia dah dibleklis. tp dia dulu pon penah dpt jota jota okeh.
budak comel Jim sturgess ni, dia memule refuse to join, tp, dia perlukan duit. he needs atlis 300k USD utk further study premedical kat harvard medical uni. so, dia pon end up join lah jugak, sbb dia mmg genius acts in silence nyer type, malu2 tp genius, urgh sedapnye dia nih.
mcm biase, bile duit telah mengaburi mate dan hati telah menjadi hitam, inih jim sudah mengjadik kacang lupakan kulit, lalu telah mengengkar arahan ketua pasokan iaitu kevin spacey.
ok, sampai sini sahaje. baik korg tgk!

ok, tayah expect tinggi sgt, i have 88% biased towards true/factual movies.
just, watch it lah.

*one more fact aku baru wikipediakan mamat jimsturgess ni, dia membesar kat farnham surr3y yay, lagilah aku betambah bias kan?
**farnham, tpt kite salu gi carboot sale:D

currently listening to:peterpan - mimpi yg semporna
currently feeling: ntahlah.
i wanna be rich and famous

Monday, July 21, 2008

++230 the one with the other boleyn girl

weekend yg memenatkan and yet, ended with duka.
kadang2, we tried too hard to get what we want, but still, we couldnt get what we want kan. i think i tried too hard.
and i gave up.
dear kawan2, remember, jgn lah mencari kesempurnaan, kerana, nobody's perfect. betul nih.

like once, there's this fren of mind, tried so hard to get a scholar to pursue study at uk. she went to the mara building like foreva. and they officers reasons are always like the subject is not science enuff, the subject is non-technological, and so on. she, on the other hand, tried to come out with any other option, with any other recommendation from universities, still, she couldnt get it.

like, for example, hv u watch the other boleyn girl?
**spoiler alert**
starring natalie portman and scarlett johannson and eric bana.
ade 2 org adek badek ni, natalie and scarlett. in order to save their family's blind ambition, natalie ni disuruh ngorat the king henry to became his mistress, she tried lah, but then the king fall in love with her sister, scarlett. the king dah ade wife, they had 2 daughters, but the wife dah tableh pregnant dah, while, the king really need a son, to became his heir. hence, the needed to have a mistress, to produce a baby boy.
pastu natalie jadik pendendam lah. she was sent to france to learn her mistake [sbb dia ade buat salah, malas nak citer]. after she came back to england, dia pon memulekan pembalasan dendamnye, sbb, she still nak giler kat king henry ni.
mase nih scarlett baru nak mengkeluarkan henry's first baby son. she's still the mistress of henry. [somehow zaman ni mistress is an acknowledged position :D]. and henry still married to his wife.
natalie desire to became the queen of england nih sgt kuat sampai dia buat king henry tuh putus hubungan dgn scarlett, and also, ceraikan wife dia.
dipendekkan citer, natalie akhirnye jadik queen of england. dan skrg cube mengeluarkan anak lelaki utk king henry. 1st born, baby girl, takpe, usaha lagik..
2nd time cubak, dia misscarriage. she was tensed.
this is the time dia paksa her own brother to had sex with her, so she can get pregnant, so, she can produce a baby boy. giler kejam kan.
ofkossss, adik dia tanak. tapi mcm terpakse. semorg mcm menangis. tapi, nih perkare ni penting ni, kalo henry tau natalie misscarriage, dia akan mencarik mistress baru. so, nak tanak, mereka adik beradik terpakse lah bersenggama. gross giler part tuh. mase baru nak start making love tuh, ade org telah nampak dan telah mengreport kat king henry. padahal, diorg tak teruskan pon buat sex tuh sbb masing2 rase guilty dan tak sanggop..

*sambungan, sbb semalam mcm bz.

king henry telah murka [walopon time ni dia mmg dah ade scandal baru dah, gatal giler btol king cilaker ni, tp, hemsem]
scarlett pon telah mengadap king henry dan suruh jgn jatuhkan hokoman kat akak dia si natalie, dan cuba merayu sbb dia tau diorg ni tak buat pon ape yg dituduh tuh.
king henry was listening, tp, then, he wrote a letter to scarlett dan ckp please dont come and begged at his castle again for he wont forgive this scarlett too later, lebih kurang cemtuh ah kot. dan, doink, kedua2 natalie dan adek lelakinye telah dijatuhkan hokoman pancung yg aku tutup mate.
scarlett pula telah memulakan hidop barunya dgn ex-hasben dia.
[oh aku lupe nak citer, scarlett ni, mase first king henry jumpa dia, dia mmg dah kawen dah, dan king henry pon mmg tau dia dah bekawen, tapi, king henry ni pandai, dia kasi hasben scarlett ni keje bagus2 tapi keje yg bakal menjawuhkan hubungan scarlett ngn hasben dia tuh, while, scarlett disuruh jadik mistress dia]

so, after natalie ngn adik laki dia dah mati, scarlett gi kampong mane ntah living happily ever after ngn hasben lame dia tuh.

bapak diorg yg gile harte dan gile kedudukan dulu tuh telah mati kerana apetah 2 tahun selepas peristiwa ni.

most of the watak in this story i think relatively existed, not sure about the small2 character lah, tapi, anne boleyn [natalie portman] and mary boleyn [scarlett johansson] and wife asal si henry [catherine] tuh sumer mmg cerita fakta.
but maybe in the movie, diorg buat scarlett nampak mcm baik2 kot, pdhal in true story, dia mcm scumbag yg menggoda king henry gak in the first place.
so, kalo ko tgk movie dia, ko rase mcm cilaker giler natalie tuh, tp, in reallife actually natalie nye kedendaman ni pon mmg sbb scarlett punya kecilakaan.
lebih kurang begitulah.
aku mmg suke citer2 benar ni:D

sekian, selamat mentonton.

[lebih baik tgk kat dvd yeh, sbb aku pon beberape kali pause gak ah sbb mcm mengantuk sikit kot tgk kat wayang]

currently listening to:coldplay - viva la videl:d
currently feeling:oh u don know how sad
i wanna be:superman

Friday, July 18, 2008

++229 the one with ashton kutcher

hari ini ai wang to confess sebuah sesuatu...
dulu mase kat surr3y, ade sebuah makhluk ni, kami panggil dia ashton kutcher, sbb kitorg rase muke dia mcm ashton kutcher..
dia ni, annoying. tiap2 kali kelas satellite, dia sukeeeee nak byk soal.
kdg2 soalan dia tu, merepek gile. mostly soalan yg bodoh2. soalan dia tak genius ah kirenye.. kitorg salu bengang ngn dia sbb tanye soalan tabes. busan.
tapi dia dgn muke slambe dia jugak, tanye jugak soalan bodoh jugak.
almost kat semua kelas satellite ni, dia mesti akan tanye soalan kot, kalo dia mcm taktanye, kitorg plak tetanye2 apsal dia tatanye arini ek :d
dia mcm kalo tatanye tuh mcm dia demam kot. takpon dia malam tadi main byk sgt kot.. =p
dia ni greek. or greece. greceian? buwahaha. ntah apepelah.
dia mcm samseng ah kirenye dlm klas tanye mcm carik gaduh pon ado..
so, perasaannye ialah drpd menyampah btol lah mamat byk soal ni, kpd akhirnye, suke pulak aku ngn dia ni. suke, as in, mcm kite suke kat hans isaac, perasaan yg no heart feeling. perasaan yg suke je, bukan dpt pon. [hatiku masih padamu atuk <-budak br="" jeles="" kaki="" ni="">ok. itu je ke konfession aku? buwahahahaa..
ini gamba ashton:

tak nampak ek? huhiii:D tu tanampak, meh kasi lagi nampak sikit.
sikit je lah tapi..
inih dia.
ape kate anda?
mcm ashton kutcher dok?


currently listening to:coldplay - viva la vida [ai suke lah drum dia or timpani dia nih. ai tatawu nak bezakan :D]
currently feeling:aiyayayayaaiiaiiiaii
i wanna learn drumming

Tuesday, July 15, 2008

++228 the one with sepi


*gambar hiasan : takde kenemene dgn entry. harap maklom. gambar courtesy of, err, tak engat lah dr mane amek. sumimassennnn...


reading imah's entry on SEPI triggered me to write the same entry lah..
watched the movie with atuk last 2 wiks already but havent have the time to comment.
like imah, i also felt the connection there, like, we were always sepi. like we were trying to escape the sepi side of us by kept ourself busy by daily routine, kalo takde routine pon kite akan try very hard to masokkan apepe routine lain supaye we dont feel sepi.
people are, always easily said, go out, make new friends, go on holiday, balik kg, go clubbing, go play futsal, wateva lah. all to kept us feeling alive. live, and let live they said. but, by the end of the day, we will go back to our own crib, sit there, sleep there, by our ownself. thinking back of how sepi our life is. kan?

for all those 3 stories in SEPI, aku nangis mase bile ek? the part wife dia mati tuh, the part anak dia sapu jem :( sedih lah..
and also part bile dpt tau yg bf si baizura kahar tuh dah mati tuh :(,
dan paling boring part kesah chenta si eja dgn si tony eusof. boring siot. part afdlin ngn vee pon aku taksuke sgt kot.

eh, mcm ade lg nak tulis tp mcm nk blk lah
bubbye honeysss

currently listening to:aerosmith - i dun wanna miss a thing [ofismet psg (:]
currently feeling:nak balikkkkkkkkkkk
i wanna be rich so that i wont hv to work anymore! penat lah

++227 the one with the letter to pakcik

this one i got from my fren.
kelaka dowh. especially part saida 'ok lah tuh' tuh buwahahahahha.


From:"dylan mckay"
To: videl80@yahoo.com, "azizi ali" , "gigie" , "iqbal barracuda" , "Laila Jumaain"


"kepado pak lah... PM paling sey sayang...I lap u

namo sey ni KARIM...pengundi bedaftar DUN CHOMBUNG, PARLIMEN ROMBAU...alaaaa tompek si KERY yg abah'eh JAMALUDIN tuuu...tak kona'???? menantu PAK LAH tu laaaaa...suko bona' sey ngan dio tu...ghaso nk buek menantu lak...

sey nulih surat ni bukan apo...sajo yor nk ucap'an timo kasih kek pak lah sobab naik'an hargo minyak ari tu..
lopeh ini bilo hargo minyak naik..hargo barang lain pun naik gak laaaa...banggo boto' sey ghaso...mcm duduk kek LAS VEGAS lak...HIDUP PAK LAH!!!!!!!

sey janji ngan pak lah yg sey akan ubah tebiat sey dari makan ikan kombung yg dah merah menyalo mato'eh & pocah bedorai porut ikan tu pado ikan koring yor...

sey sanggup bekoban untuk UMNO dan bn..
anak sey yg 7 org tu yg dh buleh buek team futsal tu boleh la bekojo lopeh sekolah buek bantu mak ayah diorang ni haaa...kok tk bekojo pun buleh la jadi mat rompit kek SENAWANG tu...dapek gak la duit sesikit...buleh gak la menoruskan tradisi keluargo sey ni yg nyokong UMNO dan bn

ghaso2 sey ni nk ubahsuai bilik bilik yg ado kek ghumah sey...nk buek tompek bolo ikan & tanam sayur cagho hidroponik (apo binchek'eh ni???) sey tepakso tanam kek dalam bilik sobab sey tingga' kek umah flat...

rebet yg pak lah bagi kek sey memang melampuh2 lobeh'eh dari keperluan sey..

bilo sey congak2.. sey cumo guno 20 sen yor duit minyak moto sehari.. ado la untung 21 sen...bak kato si SAIDA AF6 'ok la tuuuu'

sey tak pakai pon keto... sobab bilo minyak naik hargo.. sey kono jual datsun kotak mancis sey tu.. dapek gak la duit...tokih2 pun ado la hasil'eh..

team futsal sey tu, sey nak suruh eksesais hari2 berjalan kaki tak pun naik beska' poie sekolah...ado la 5 km...dokek yor tuuuuu...
walaupon gaji sey ni rm 1000..sbona' eh terlobih cukup untuk keluargo sey...

buek permulaan nk ngubah kehidupan sey..
sey tak akan guno'an gulo bilo buek kopi... tak akan guno'an topung untuk buek kodok

sey nak ganti'an bogheh ngan ubi... tiap hari sey ngan keluargo akan berposo (kecuali pado hari hari yg dilarang beposo)
sey akan buek minyak masak sendiri
itu antaro caro sey ngubah caro hidup..
ade banyak laie caro
semuo kerano UMNO dan bn...

dan sey mintak bona' pak lah naik'an laie hargo minyak yg ado..
bukan tu yorrr.. sey mintak bona' naik'an laie hargo tol sobab org sbolah rumah sey nih org pembangkang. ..dio slalu guno highway, biar padan muko dio...tu la...suko bona' nyokong pembangkang. ..PAKATAN RAKYAT konon...palo hayah dio tu...


nnt pak lah buleh la melawat sey dan sedokah pado sey solai kain pelikat bilo dh nak dokek2 pilihanraya nanti...
insyaallah kain pelikat tu sey nk bubuh dlm frame dahtu gantung kek rumah.. tapi jangan lupo lak.. pak lah sain otogeraf yor kek kain tu....

jgn lupo pak lah.. naik'an laie hargo minyak..
jgn la diturun'an gaji mentori2 tuuu..siannn diorang...kang apo lak anak bini'eh nk mentodarah.. .
sey totap nyokong pak lah..

akhir kato biar pak lah sonang, janji kami papo kedano.. hidup UMNO, hidup bn..

sekian timo kasih..

ps/ sampai'an salam sey kek si KERY samo PATRICK BADAWI tu yor..tak lupo gak tuan punyo syarikat SCOMI...sapo tah namo'eh...lupo lak...

pocah kaco, pocah golas,
sudah baco, harap baleh."

currently listening to:l'arc en ciel - drivers high
currently feeling:urgh
i wanna be:rich

Friday, July 11, 2008

++226 the one with happy birthday


aku baru prasan yg aku x byk dowh gamba dia ni..
nampak sgt gamba aku jeeeeeeee aku ade :D. dan atuk. sigh.
yg ade seme gamba rpd tepi. ish ish ish, sungguh kacang lupakan kulit aku inih.

anyway, disebalik kegembiraan menyambut ketuaannya, aku tau, deep down in his heart, he is very very very broken. u know why??? UM bongok tuh last minit bagitau yg his konvekesyen date will be on this 9th august.
ko tau tak akak aku kawen 8-8-8 ni???
and 9th august is her reception. at my house.
bengang tak??????????????????????????????????
oh, dun try to comfort us, we were already cursing alot. simpan lah sahaje.

to my brother,
u know we are all very sorry to will not going to your convo :( hehehe sempat aku sengih. your gf's family will be there kan. jgn sampai ko kawen dulu dr aku ok.





currently listening to:
currently feeling:
i wanna be:

Tuesday, July 8, 2008

++225 the one with the lost car key

i lost my car key.
mcm nak giler rasenye bile time nak cepat2 gi keje pagi isnin bile mendapati kunci kereta ialah hilang. pagi isnin means meeting at 9am with all the bosses. every fncking monday morning.
aku carik semua lubang. aku campak semua sofa cushions. aku dismissed semua covers yg mengcovered semua suspected areas.
aku naikkan tilam tidak berspring aku, aku cmpak semua bantal, aku lipat semua comforters. nada T_T.
nasibaik Mr.Red is still with me, aku pegi keje naik atuk's Mr.Red.

pegi keje mmg sgt tak tenteram.
duduk ofis buat keje asyik pikir mane dah aku letak kunci kete.

balik je drpd ofis, first thing aku buat, aku alihkan sofa. tak puas hati dgn hanye menonggeng dan cube tinjau bawah dia. ellek.
aku selerakkan bilik stor. semua baju2 yg blom dilipat, semua plastik2 tesco dan plastik2 lain yg dironyok2 masok dlm kotak semua aku cek. pastu, kemas plak bilik stor tuh jadiknye.

pas dah abis satu bilik stor tuh aku kemas, aku carik skali lagi dlm bilik. jeans2 belakang pintu semua aku campak aku cek satu persatu, even didlm lipatan yg kat kaki tu, manelah tau kot kot dia terselit situ ek.
nadaaaaa. duh.

before pegi keje, aku mmg dh pesan kat papa&mama, jgn buang sampah. aku mmg nk cek dlm tongsampah. so, final resort, cek tong sampah. mane tau aku terbuang skali dgn plastik apepe.

mama suruh aku citer satu persatu ape yg aku remember psl kunci kete tuh.
the last thing i remember, aku kluarkan kunci kete aku dgn sunglasses aku drpd dashboard kete atuk, lepas kitorg tgk wayang sabtu mlm ahad. pastu naik rumah. seingat aku, aku letak kunci kete tuh skali dgn sunglass tuh dlm satu plastig bag yg aku x engat ape.
adekah aku tetinggal pekare2 tersebut di atas balkoni semase aku nak bukak pintu rumah? :-s
takot giler cuak.
jgnnnnlah tetinggal kat luar rumah, konfem kene curik. tetinggal kasot kat luar tu pon boleh hilang keesokannye, inikan pule kunci kete.
aku terus turun gi tgk2 keadaan kete. alhamdulillah, masih disitu.
papa insisted on helping to go thru the bin. kesian papa.
aku ckp, tapayah papa, nana boleh buat sendiri,
tapi, mama yg mengadap aku dan membelakangkan papa telah mengeluarkan bijik mate dan menjegil smbil becakap kumatkamit tanpe suara: " biarrr papa buat!"
[sbb dia tgh bengang kot dgn papa, biaselah mama tu mmg sokmo gittew:p, dan org lelaki mmg sokmo membengangkan :D]
lalu, papa pon start mengkorek2 tong sampah. tong sampah didaporn yg ade kulit2 ayam, mate2 sotong, kulit2 bawang, batang cili and the names.. ko bayangkanlah kan..
i called atuk, at the same time, to check weather or not he had checked his car and his sling bag and his bag of bajus he brought back to his apartment. manelah tau kot2 dia yg terbawak balik.
papa at dapor, korek the bin, atuk at his apartment, korek his bags.
and, guess what? ye betolll, the keys are with atuk. dia terbawak balik together with the plastic bag.
papa didapor ialah telah menjadi naga jongang :)).
"yannnnn!! ko dtg sini jilat tangan sampah aku nihhhh!!!"
mama yg tgh masak sotong goreng sambal gelak guling2.

small notes: parents & kuarge akak papa dtg dinner at our small crib lasnite, and they too, witness how serabut i was searching for the carkey, and how their son korek2 tong sampah =D..

currently listening to:jason mraz u n i both love what u n i speak of..
currently feeling:tensyen
i wanna break free

Monday, July 7, 2008

++224 the one with the roaming

thought someone out there wouldnt know this, as i think this not so new news is quite relevent to especially rural area like my kg.
malaysian government, specifically Malaysian Communications & Multimedia Commission, is/was giving away some sort of fund to implement domestic roaming in our country!
yeap, by roaming, means, we can actually transfer to other telco subsriber when we reach some un-covered part of the rural area.
works similarly like our basic international roaming, where we roam to contohnya vodafone UK, using our max1s simkad, when we visit UK kan..
so, in this domestic roaming, kalo contohnye ko pegi kg aku yg takde line max1s tuh, ko akan automatically roam to celcom [yg sgt clear giler] kat situ.
but, of kos lah the budget is only catered for those really in need area. i dunno which part, but all 3 telco-s are being given one third of the sum.
i wish i was inolved in the project so i can include my kg in the list. huhu.
but anywayyy, its a i think very comprehensive initiative kan.
way to go malaysia.

*so ko tunggu bile plak nak ade domestic roaming for our 3G broadband? mmg takde dah alasan utk tidak balik kg, no?

currently listening to:mr bubbly :p
currently feeling:malas
i wanna be:a hot supermodel~

Sunday, July 6, 2008

++223 the one with the new mp3player

yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
mcm tautau je aku hilang mp3 player.
its either kakakipar ini ade 6th sense, basic instinct, or atuk told her to buy me new mp3 player so i wont rob his new ipod..
tengsssssss kakcyn&kakujen for the lovely, cutely and very bubby ipod shuffle.
and both perfumes.
i lap yuh :* mmuahhh.

*the big package arrived at my office..


*mine :D


*atuk's nano.




currently listening to:remioromen - konayuki
currently feeling:happy happy
i wanna be:a supermodel

Thursday, July 3, 2008

++222 the one with mama&papa

tahukah anda videl ada mama&papa baru?
memperkenalkan... tadaaaaa: oa&zul. =))

ade skali tuh, aku balik lambat dr ofis.. bukak2 pintu rumah je dah dgr papa jerit..
"yangggg, anak kite dah balikkk"
mcm cibaiiiiii giler gelak guling2 kat pintu rumah.
pastu papa citer, b4 aku sampai, dia dah tanye2 mama, manelah anak kite tak balik2 lagi ni yang...
aahahahaha bongek giler ok. nak sedih pon tak jadi nak sedih.

semalam mama masak nasi goreng udang sedap giler. dgn ciken finger dan telor mate dan timun mentah. lepas makan, aku ckp, wahhh kenyangnyee, tengss mama sbb masak sedap2 untuk videl dan cucu2 mak ni [itu aku baru tambah]..
pastu papa nyampuk.. 'takpe, dah mmg tanggungjawab mama kamu menyediakan makanan untuk anak2"
ya allah bongeknyeeeeeeeeeeeee.
lepas makan, tgk archie sejap, terus masok tido mampos.
aku ni mmg macam baby
*alamak mama&papa panggil gi piza. japgi samong.*
ok..sambung.
aku ni mmg mcm baby, kalo lapar mmg susah dow nak tido. nak nak kalo ade byk seratus satu masalah nak kene pikir. sampai ke pagi tableh tido. selain makan, obatnye ialah kene dgr lagu. tapi, mp3 player aku hilangggggg.
notes kpd mama&papa, korang nampak tak mp3 player videl??????
kekdg tepakse bukak mp3 from henfon, baru bleh lelap, tp, nanti pepagi henfon dah mati cemane nak dgr alarm???
skali lagi, mane pegi mp3 player bebentuk lipstik dan bewane pink aku ni????

ok bebalik kpd mama&papa.
taapi :(, mama&papa nak pindah rumah taklame lagi T_T..
sedih dowh. takde dah nanti papa nak temankan nana [nana=anak, boleh?] tgk bola pepagi bute :(..
pagi tadi, celik2 mate je, aku kuar bilik, [diorg br lepas mandi junub kohkohkohhh], aku ckp same mama,
"mama, korang tayah ah pindahhhhh :(("
huhuhu. lalu kluarlah papa yg bongok dan mencadangkan yg aku ikot skali diorg pindah kerumah baru mereka.
wut de efff?? jadi apakah maknenye perpindahan tersebut kalo dua2 pon pindah rumah, sape yg tinggal rumah ni??? ahahahah. bongok tau.
pastu, nana [skali lagi, nana=anak] yg bijak pandai ni pon berkata:
"ok gak tuh, aku ikot korang pindah, pastu aku sewakan rumah ni kat org lain dgn harge yg lebih tinggi drpd yg aku sewa"
boleh gituh?
lame gakla semorg terdiam dan kemudian gelak ramai2 bongok. pagi2 dah buat lawak bangang.

huhuk, sambung sedih :(

currently listening to:capital E - bittersweet
currently feeling:ntahlah, dah talarat bepikir dah
i felt like killing myself, tp, apalah gunanya kan ke?

Tuesday, July 1, 2008

++221 the one with sandal putus


hari nih aku decide tanak parking tpt biase aku parking.
situ rm6.
nak parkig jawuh sikit, eh tak sikit, banyak. jawuh banyak.
4 kali ganda km tpt parking biase, tapi, rm4 je.
rm2 kali 24 hari bekerja sebulan = rm48, boleh buat beli 2 double western bacon cheeseburger kat carls jr. meleleh kejap air liur.
so, takpelah jalan jauh sikit demi burger carls jr, boleh bakar lemak burger tuh bile jalan jauh sikit kan.
lagipon bile balik, akan lalu kedai2 flea market kat tepi2 jalan tuh, boleh usha2 kejap, pastu sambung jalan ke parking kereta.
akan tatapi, hari ini, this very day, pada hari ini yg aku baru nak start parking jauh sikit tapi murah sikit, tetibe sandal burok aku berkeputusan untuk memutuskan hayatnye betol2 depan pintu masok kl sentral. binawe betolll.
baru jalan jawuh sikit dah mogok ke wahai sandal burok???
jadi aku jalan seret sebelah kaki masok kl sentral. seriyes rase mcm nak nangis.
nasibaik kedai selipar ialah berhampiran.
dan tepakselah beli sandal baru.

motif cerita: kadangkala, apa yg kite paling taknak, itulah yg kite akan dapat.
dlm kes aku, konon nak bejimat lah sgt, padan muke, dah putus sandal dan tepakse kua duit beli sandal baru.

currently listening to:sugarcult - pretty girl
currently feeling:tak sabar menanti bungkusan dari org ireland
i wanna be:richhhhhhhh