Wednesday, October 29, 2014

++Back from Morocco

Im back!!!!
Phew.
Morocco was awesome and hot and tiring and smelly and exotic and fun, alltogether at the same time.
Gurun Sahara trip was the highlight of the overall journey and altho my leg and back and bum and everything were sore from the camel ride, it was an astonishing experience nonetheless.

We flew from KL on friday 17/10 to casablanca, morocco,
& then went to marrakech,
& then to sahara,
& then to fes, meknes, chefchoauen,
and then back to casablanca and hit back home on 26/10. But arrived at 10pm monday 27/10/2014.

I'll write the iteneries soonest.
Stay tuned!

Feeling great & loved~

Sent from my iPhone

Thursday, October 16, 2014

++cerita dia cover by byqa but excuse suara tak pro yeh.

Tuesday, October 14, 2014

++cerita dia



Sempurna
Cerita yang tak sempurna
Apakah alasannya
Siapakah di hatinya
Bahasaku
Mungkin tidak seindah
Lafaz kata pujangga
Namun ku bersumpah
Rela ku tunggu
Jawapanmu
Masihkah aku ada
Di hatimu saat ini

Biar tubuhku kan terpaku
Biar jasadku
Tak bernyawa lagi
Sampai nanti
Ooo ooo ooo

Thursday, October 9, 2014

++cerpen benar part 2

"thalassemia??? apobondo eh tuh?"
azrina membuntangkan matanya memandang tepat ke arah amira.

bungkam.
dah 3hari dilihat amira diam, jalan sendiri. makan sendiri.
msg whatsapp jrg dibaca.
personal mahupon group yg tidak pernah meraka abaikan tu.
tidak lagi sering berseloroh seperti dia yg dulu.

amira tidak terus menjawab. di kilasnya azrina yg sedang terkulat2 membaca google search result yg ditunjukkan di handphone nya.

"inherited? sejak bila ni?"
"aku tatau, aku baru tau."
"tapi ko sihat je. bia betul ni weh???"
"aku tatau. aku tatau"

nangis.

seolah olah itu sahaja kepndaian amira kala ini.
tanya sikit nangis.
tanya sikit nangis.
naik geram juga azrina melihatnya tp dia tahan tahan.
amira kawannya, seharusnya dia yg lebih memahami dan bukan terus mendesak dan menekan.


Wednesday, October 8, 2014

++cerpen benar

banjir.
itu yg terjadi.
helmi mendakap erat amira..
amira diam. masih tersedu sedu. kelu. dan kdg2 mengongoi di bahu helmi.
tiada apa yg dpt menyelamatkan hubungan mereka lagi. ini pasti.

perlahan2 amira mendongak, meneliti anak mata helmi.
"awak takde kekawan single ke, nak kenalkan kat saye?"
helmi terkejut dgn butiran percakapan amira itu.
"haa?"
terus di dakap amira kembali. lebih kuat. lebih kukuh. seperti tidak mahu melepaskan.
"awak serious ke?"
amira mengongoi lagi. diam tp sedu sedu.
"saye mintak maaf awak. saye bersalah. saye mintak maaf awak"
helmi tidak berhenti2 memohon maaf.
amira diam. tiada apa yg dpt tembus ke hati nya lagi. kelam. punah. terguris dan dalam. dalam yg tiada tepian. tiada ukuran..

ya. tiada apa yg dpt selamat kan kite awak.
kite.. kite... mereka melarang...

to be continued....

Wednesday, October 1, 2014

++the one with mase depan (tak cerah)

hari ini aku banyak merenung mase depan.

people do that sometimes kan, mcm tiba2 tersedar dari mimpi atau khayalan.

mcm kawan2 yg dah ada saham hari tua. walopon diorg makan hati tgk kami happy2 travel sane sini,
diorg tak risau tua sendiri. takkisah berpasangan atau tidak, anak itu pasti di sisi kan.

mcm tetibe tersentap, whr am i?
ape yg aku buat ni?
happy ke aku?
aku rase aku happy. tp, ini skala happy aku, maybe aku x pernah rase happy sebenar so aku anggap aku happy?

atau maybe ini mmg happy, org lain yg tatau apa itu happy.

atau, maybe, ini semua kesedihan tahap paling low, so, dia dikira di titik happy.

at some certain times, aku mcm pikir, ah kenapa kusut2, kan mcm best je hidup single begini.
bebas pergi mane mane. bebas keluar dgn siapa siapa. xde kekangan.
boleh buat itu ini. tapayah peduli simpanan (tp sebenarnye kene peduli).
ye ke camtu?

mcm ok je kan? ke sbb kite still muda dan ade tenaga to eat by ownself, so we are not worried yet?

maybe sbb aku pikir, ahhhh buat ape live up to other people's acceptance???
nak kene kuruskan badan, baru dpt jodoh idaman.
or nak kene kumpul duit supaya kaye supaye dpt berjodoh dgn org kaye juga supaya tidakla seperti sipipit dan sienggang.
or nak kene jadi ostajah, pergi kelas agama sane sini supaya dpt jodoh beriman.
why? kenapa xboleh terima je aku yg gemok ini. yg miskin ini. yg x ostazah ini?

kenape nak suruh aku sengsara in order to pursue my happyness?
takboleh ke aku happy in order to get the happyness.
(aku x kate la kene jadi ostazah tu sengsara ok, aku kasi generally speaking aja)

ah lelaki semua sama!
(tetibe)

currently listening to:fix you
currently feeling:sad
i wanna be:a supermodel