Tuesday, October 28, 2008

++262 the one with wedding crasher

1. sabtu tuh, pergi shah alam, metrojaya warehouse sale.
then gi dataran hamodal, zara warehouse sale. i grabbed 4 pairs of seluar kerja 8-x.
then, malam tuh attended jaja's wedding at stadium titiwangsa ditemani warrie hehehe, pergi wedding jaja mcm crash wedding sesape jer, sbb we knew nobody, makan, amek gamba like nobody's business,
and off stret ke KLIA utk mensaksikan aq1dd berpisah dgn ejahat. Eja is off to germany for good 4 years, atleast. im gonna miss u dewd T_T. huhuhu, aku berniat nak hadiahkan ko webcam so that ko boleh pasang webcam mcm aku pasang webcam kat uk dulu, hehu, tapi x sempat nak gi beliiii :(.
not sure about your laptop, ade built in ke tak.

2. ahad pulak, bangun2 je ali dah buzz kat ym ajak gi open house nana n pg. so, pergilah ke rumah nana di k4jang dan makan2 & lepak2 & sbb malas drive, i followed amar&ali lepak rumah ayie, tgk diorg main ps3, dan lepas magrib baru berlepas kerumah pg. makan2, naik atas rumah dia tak malu tgk liverpool vs chelsea, dan balik.
sampai rumah chat kejap dgn atuk dan tertido tanpe pasti, hehehe.

3. isnin, pagi2 tercongok depan digital mall, tatau dia bukak kol 11, aku dah tecongok pkol 10 dah, demot. jalan mundar mandir beli itu ini, dan balik, dan tido mcm nak gile.

sekian.

oh ye, my dopod telah tiada bunyi. cilaker punye bulan bandung. digicam pon sudah menunjukkan ciri2 mahu mampos for good.
so, between henfon n digicam, which will be on top priority ek?
bear that the henfon masih berfungsi cuma teda bunyik, vibrate2 je, while the digicam, mmg kene beli baru.

currently listening to:leona lewis bleeding love
currently feeling:broke! :(( uwaaa nak kayeeeeeeeee
i wanna be:rich!!~

Wednesday, October 22, 2008

++261 the one with luahan mengantok

1. went to AU's open house last saturday. jumpa dafi [yupp, dafi AF ;))] there, telah konon2 nak berlagaklah kan.. [ntah tatau nak berlagak kat sapepon, sbb ade ke budak2 baye kite suke dafi kan??:D].. surprisingly memeristik warrie hilang selepas kejadian. so, no bukti for that. Allah tidak berkenan kot warrie kite begamba ngan mamat tuh.
2. was supposed to head to beverly heights and meet atuk and the gang there, tp, my mom dtg, so, balik rumah kejap.
3. the night pergi cyber, tetibe atuk ckp esoknye ade open house kat shah alam plak. arghh, aku dgn tak bawak baju kurungnyerrrr, sehelai sepinggang. duh.
4. tp, pergi jugak lah shah alam for niza's open house tuh. bile tgk balik gamba kat fesbuk wani, comottt giler muke aku.
5. lasnite, with atuk again, gi tgk eagle eye kat ou. balik rumah, tido around 2am, then banon 4am and besiap2 and hantar him to LCCT, and then stret ke ofis.
SEKARANG IALAH MENGANTOK MCM CIBAI!!!!
please help.


currently listening to:-
currently feeling::( sedih berpisah 3 minggu :(
i wanna be:a supermodel

Friday, October 17, 2008

++260 the one with the mamat kat basten

OK,
yesterday, i parked very far from the office, the path towards office will have to go thru all the bus under kl sentral.
there's these 2 bus company for journey to LCCT down there, and there'll be some guys at the busses door berebut2 carik penompang. basically, sape cpt dia dpt. penumpang sikit, bas nye byk nak mampos.
so, almost each time when i passed-thru these stacks of buses nih, the guys will come near and try to persuade to take their bus lah.
and normally, i will walk very fast, face facing down, konon2 mcm nak cpt giler, sambil geleng2 kepala sambil terus berjalan each time they try to block my way to ask me to take their bus.
so, yesterday, as usual lah kan, jalan terus terus terus, tapi, tibe2, there's one voice, one of them, asking me "kamu ni 'XX' kan??"
XX is my panggilan normally used by org2 kampung eden, or, nenek2 sedare eden, or kazen belah2 kanan rumah eden kat kg..
instead of doing normal jalan terus thing, i stopped, tekejot, tekebil2 tgk mamat tuh, KONFEM aku tak kenal dia, dan cpt2 tunduk semula and jalannnnnn laju laju laju.
in case u guys r wondering, no, i didnot wear my office-tag, yet.
checked my bag, rasenye takde tulis mane mane name saye has1fah.
hnm, duh.
sejurus selepas melepasi the crowds, i was thinking back, eh eh, hnm? huh?
adekah he really knew me? adekah dia org kampung aku? adekah nanti dia akan hebohkan sekampung yg aku ni dijumpa di kl dan sungguh sombong?
or adekah he was just guessing my name secare tepat?
or adekah he was from my past 8-x.
omg the questions were like corn in the pot. sepanjang perjalanan selepas itu i cant stop thinking that he might be some strangers in my kg yg akan menghebahkan sekampung yg aku ialah seperti gadis kg yg lupa daratan. huhu.

currently listening to:samsons - bukan diriku
currently feeling::-s sedihhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
i wanna be:a supermodel

Monday, October 13, 2008

++259 the one with bandung story

1. we're back! thank god selamat segalanya, accept the part that oag had to corrupt one of the bandung officers for something. duh. not like she wanted to, but the officer asked her to. damn the government in all countries.
habis 500,000 sesia. damn it.

2. but all of us were back in piece, thats more than what we asked for, no food poisoning, no extra luggage weight, no demam nor diarrhea, no one fall in love with bandungians hahaha, and today all of us started working. as lazy as garfield.

3. many of them locals thought i was one of them, they said i looks like org bandung. grrrr. one of them, asked if i stayed at some place sounds like 'Kay ell', i thought he was mentioning KL, rupa2nya ade sebuah tempat di bandung itu namanya kay ell, and i said yes, and then baru sedar he was referring to this bandung place and duhh.

4. most of them thought all of us are students. as usual.

5. it was almost funny when we decided and very long to taste the bandung ever famous satay dan jalan jauh giler babi to search for this particular 'gedung satay' at the end of riau road, to finally find out that this gedung satay ialah bangunan parlimen! hancur berkecai giler harapan yg sungguh lapar.

6. jalan riau and jalan dago are 2 famous road for factory outlets, u have to wear proper shoes so your feet wont hurt. rumah mode at jalan setiabudi too. this rumah mode looks or feels like harrods, for me. as much as i wanted to spend at these factory outlets, but, i think, they failed on me. byk bende aku idam2 tidak mencapai matlamat sebenar.

7. if u are to shop for your wedding/s, go to pasar barou first. take note that kain2 & telekong lebih murah di lantai 2 [they called 2nd floor as lantai 2]. pasar barou is a crazy market, any girls would go scream 'defisit!!!' here. imah spend rm1000 at this place alone, ops, she spend more than that here. rm1k = 2.66 juta rupiah donk. omg imah!

8. will add more points for my future references.

9. on top of that, we learn alot of many new words. hoh hoh hohhh.
seperti ini:
ahahahahahaha.kencangkan sabuk pengaman. u know whats the meaning? maksodnye: fasten your seat belt! omg kan.


this is our hotel apartment.











view from the hotel


gedung satay


heritage factory outlet, our very first spending.


dah penat jalan2 kat jalan riau, pekene teh botol & mie bakso. sodap, tp, cpt muak kot.





tunggu angkut angkut.. knon.



braga city walk, where our hotel at..

semua jalan disekitar bandung ialah susah giler babi utk dilintasi. kereta laju, tak mematuhi isyarat, dan sokmo takde trefiklite lah kirenye.




murah giler wajib pergi.

hotel breakfast yg ok lah kot..


me and oa depan 'rumah mode'

oa n sue depan rumah mode
around rumah mode
toilet rumah mode:D

akhirnye, dpt gak makan satay bandung. sedap. tapi sedap biase.

pagi ahad, after breakfast, nak gi airport.

lameeeeee giler pintu airport nak bukak, flight kol 10.30, pintu bukak kol 9pagi. kol bape nak check in kan??

imah ketidoran..

pastu pintu imigrasi bukak kol 10.30??? flight kol 10.35 woiiiii..

i had nasi kuning in the plane. sedap, tp sikit. mcm celah gigi je. :D


we reach lcct around 2.30pm waktu malaysia. atuk fetch me, and then we eat2 at padi house at cyberjaya.
sekian, laporan param.

currently listening to:sixth sense - tak bisa memilihmu
currently feeling:guilty
i wanna be:a supermodel!~

Wednesday, October 8, 2008

++258 the one with the millionaire

I AM A MILLIONAIRE!
heheheh. pakcik sungguh kayo.
sejurus selepas mengurup [sbb dia tulis situ: pengurup wang] wang malaysia kpd rupiah suparman. 8-x.

doakan kami selamat pergi selamat balik dan jgn lupe juge doakan kami dijauhi drpd perasaan tamak haloba dan pembaziran terlampau. amin.

bandung, here we come!

semuge kekayaan ini qeqal a'badi. ahahaha.

currently listening to:-
currently feeling:x sabar, tp, cuak atthe same time
i wanna be:RICH RICH RICH

Tuesday, October 7, 2008

++257 the one with 'tido, berak, makan'

i told e'ja that berak is the 2nd best thing in world.
cube teke whats my 1st best thing in the world?
who would have not suggested 'makan' as the 1st best thing in world kan?
but i said NO. u r absolutely wrong.
tido is my 1st best thing in the world.
then, that made 'makan' as the 3rd best thing in the world, no?
so we speak. it cannot be, makan lose to berak. how come berak is better than makan, how??
tapi perasaan itu begitu indah sekali, selepas tahi keluar drpd buntut. =))
so, we both became confuse, which one shud be number 2, berak or makan?
or, tido?
tido wud definitely be my number 1.
how about orgasm, orgasm is no longer the 1st best thing in the world ke?

life is about decision kan, even the daily routines pon kite susah nak prioritize, inikan pula bende2 remehtemeh.
OIH! [alala gaye abu&ali in 'Kami the movie', aku suke giler mase diorg buat adegan OIH nih]

entry yg serious merepek!
currently listening to:silent emotion
currently feeling:tak bersabaran
i wanna be:RICH, superRICH!

Thursday, October 2, 2008

++256 aidilfitri 2008

1. semalam penat giler. dr pagi sampai ke ptg tak menang tgn. pfuf.
2. atuk came with azizie. comel. :*. jam kat bkt putus, kesian.
3. as usual sedare mare dok tanye "awak, bile lagi?",
as usual my reply will be: "ko sebok apsal?" didlm hati.
biasenye yg terdaya dijawab ialah "blom rezeki".
4. harini, mom & dad & kaklong & hasben pergi beraye sakan, me & banglang tunggu rumah, dan tepakse melayan sedare yg tibe. kebykannye balik cpt cpt sbb busan kot borak ngn kitorg. hidang air botol f&n je lak tuh. pastu dok dlm bilik main fesbuk & ikariam.
5. gambar raye. baju lame. pkai baju baru xde amek gamba pulak.



















currently listening to:tv
currently feeling:penoh.
i wanna be:a supermodel~!